Tutireceptek.hu fejléc

Kokojsza ( áfonya) leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
l kg. füstölt tarja vagy csülök,
1 liter áfonya,
1 kiskanál finom só,
2 db. tojás,
2 evőkanál liszt,
3 dl. tej,
2 evőkanál tejfel,
1 csokor zöldpetrezselyem,

Elkészítés:
A füstölt húst feltesszük főni úgy, hogy a főzőlé azt ellepje. Ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk. Ha a hús megpuhult kivesszük, és kicsontozzuk, daraboljuk.
A visszamaradó léhez hozzáadjuk az áfonyát, ha nem eléggé sós, a levest sózzuk. Külön edényben habarást készítünk liszttel, tejjel, tejföllel és csipetnyi sóval, valamint az apróra vágott petrezselyemzöld egy részével. A levest felforrósítjuk, készre főzzük.
Tálaláskor a tojás sárgákat tányérba tesszük és erre merjük ki a forró levest.A feldarabolt húst külön is tálalhatjuk. Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Tanácsok:
Eredeti erdélyi recept alapján ajánlom.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos fejtettbableves » Palócleves 1 » Kelkáposztás krumplileves » Bakonyi betyárleves
» Tejkaramellás almaleves » Hűsítő gyümölcsleves » Áfonyás lepény » Virslis lencseleves
» Köményes leves » Erdélyi salátaleves » Zöldséges burgonya leves » Kínai zöldségleves
» Boros meggyleves » Tárkonyos raguleves diétás » Tárkonyos pacal -leves » Ököruszájleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.