Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos pacal -leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Előfőzéshez:
1 kg pacal
2 vöröshagyma
2-babérlevél

2 szál petrezselyem-gyökér
2 szál sárgarépa
1 kisseb zeller
EK morzsolt tárkony
1 citrom leve
2 dl tejföl
1 EK liszt
1 vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:
A pacalt először sok lében meg mossuk, és a fent írt fűszerekkel meg főzzük 3-4 óráig, majd alapossan meg mossuk, és aprókockára vágjuk.

A vöröshagymát meg dinszteljük, a pacalt rá dobjuk,sózzuk borsozzuk, és a meg tisztitott zöldséget aprókockára vágjuk,tárkonyt hozzáadjuk, kb 1 óráig főzzük, Most tesszük rá a citrom levét,
a tejfőlbe elkavarjuk a lisztet egy kis vizzel
hígitjuk,és a forró levesbe öntjük,és felforraljuk.

Ha gazdagabbra akarjuk esetleg nokeglit, vagy tarhonyát, vagy tésztát főzhetünk bele.

Tanácsok:
Bár milyen ételt készítünk csak a megfőtt puha húsra tegyük rá az ecetet,vagy citrom levet, mert máskép kemény marad a hús.

Ámbár a bármilyen halat készítünk azt előre citromozzuk akkor nem esik szét.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos bárányragu leves » Gyors gölődin-leves » Tárkonyos tokány » Tárkonyos lucskoskáposzta
» Karfiolpüré-leves » Káposztás pacal » Tárkonyos ragu leves » Fokhagyma-krém-leves
» Pacal gulyás » Tárkonyos zöldbableves » Tárkonyos tüdőleves » Tárkonyos boszorkánysült
» Tárkonyos raguleves 2. » Sajtgaluska-leves » Pacalpörkölt kuktában » Csülkös pacal....


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.