Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis bere II recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A mennyiség mindig a tepsi nagyságától függ.


burgonya
liszt
tej
tojás
olaj


tejföl

Elkészítés:
Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).
Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.
Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos krumplisaláta » Krumplis gombafasírt » Krumpliskenyér » Andi krumplis pogácsája
» Krumplisgombóc leves » Német krumpliskolbász » Virslis-krumplis golyók » Krumplis lángos
» Krumplisaláta csirkemellel » Krumplispite » Sült krumplistészta » Gyors krumplis pogácsa
» Krumplispogácsa » Krumplis fasírt » Krumplis lepény » Hagyományos krumplistészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.