Tutireceptek.hu fejléc

Krumplispogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
500 g liszt
500 g krumpli

150 g vaj vagy zsír
1 élesztő 2 dl cukros tejben felfuttatva
2 tojássárgája (+ 1 tojás a kenéshez)

Elkészítés:
A krumplit megfõzzük héjában, majd áttörjük. Ha kihült összedolgozzuk a liszttel, sóval, vajjal, tojássárgákkal és a tejben felfuttatott élesztõvel. Mindjárt kinyújtjuk, megkenjük tojással, kiszaggatjuk, sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd a 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük.


A receptet beküldte: kaaskopje


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puha krumplispogácsa » Kifli kecskesajtosan » Sült hot-dog 2. » Császárzsemle
» Fehér kenyér » Biokenyér » Vajas kifli » Trencséni kenyér, 750 g
» Párizsi bundáskenyér » Pita tészta » Solymosi kalács » Kolbászos-sajtos csiga
» Kefires buci » Mézes-diós kuglóf » Krumplilángos » Gépi házikenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.