Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 csirkecomb
25 g vaj
1 tasak pirospaprika
1 doboz csemegekukorica konzerv
50 ml csirkealaplé
50 ml tejföl
1 tasak liszt
csipet Cayenne bors

bors
1 evőkanál petrzselyemzöld, apróra vágva

Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 25 ml vízzel. A csemegekukoricát leszűrjük, a levét felfogjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük. A serpenyőt levesszük a tűzről, a megmaradt pecsenyezsírhoz hozzákeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a kukorica levét és a levest. Felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát is. Besűrítjük a lisztes tejföllel. Sóval, borssal, Cayenne borssal fűszerezzük. A csirkecombokat egy fedeles tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a kukoricás mártást, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 45 percig pároljuk. Levesszük a tál tetejét, és kissé megpirítjuk. Majd megszórjuk petrezselyemzölddel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj joghurtmártásban » Narancsos csirkecombok » Banános csirkecombok » Virsli kukoricás bundában
» Karaj mustármártásban » Kukoricás-sajtos muffin » Sült csirkecomb » Kukoricás-sonkás muffin
» Indiai csirkecombok » Őszibarackos csirkecomb » Csirkecomb gazdagon töltve » Mustáros csirkecomb
» Kukoricás-gombás marharagu » Gombás csirkecomb » Kukoricás virslisaláta » Rizses, kukoricás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.