Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás hal spenótos burgonyával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 főre:
2 tengeri halfilé egyenként kb. 20-25 dkg (pl. tőkehal),
4-5 ek kukoricakeményítő,
1 tojás,
2 ek szezámsó,
4 ek finomra aprított (bio) kukoricadara,
2 szem burgonya,
1 nagy marék leveles spenót,
8 dkg zsiradék (pl. vaj),
tej,
só,
őrölt szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben főzzük puhára.
A leveles spenótot egy tk vajjal, a fokhagymával együtt pároljuk puhára fedő alatt.
TIPP: A spenóton hagyjunk pici nedvességet, mert ennek köszönhetően gyorsabban összeesik, és a saját levében megpárolódik. Nem kell magas hőfokon párolni, a fedő alatt alacsony hőmérsékleten is megfonnyad gyorsan (nálam villanytűzhely 2-es fokozata).
A szezámsót keverjük össze a kukoricadarával.
A halakat először forgassuk meg a keményítőbe, majd a tojásba, végül a szezámsós darába.
Forró zsiradékban süssük minden oldalukat arany barnára.
A burgonyát tőrjük át, keverjük bele a vajat, tejet (ki milyen hígra szereti), és a lecsepegtetett spenótot.
Frissen tálaljuk


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás csirkeragu » Muszaka burgonyával » Kukoricás zöldségfánk » Spenotos krumpli
» Spenótos finomság » Kukoricás rakott cukkini » Spenótos pulyka rolád » Spenótos rizs
» Kukoricasaláta-kocsonya » Kukoricás karaj » Mexikói kukoricás lepény » Kukoricás-sajtos muffin
» Spenótos karfiol » Spenótos burgonyafőzelék » Almás-kukoricás saláta » Spenótos muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.