Tutireceptek.hu fejléc

Mandulamarcipán, I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg mandula,
40 dkg kristálycukor,
1,5 dl víz.

Elkészítés:
A vízbe beleszórom a cukrot és kis lángon, állandó kevergetés közben feloldom. A héjától megtisztított és ledarált mandulát belekeverem a cukorszörpbe, majd ha teljesen összeállt, egy porcelántálra öntöm a masszát. Még melegen úgy gyúrom össze, mintha tésztát gyúrnék, ezután folpackba becsomagolva, a hûtõszekrénybe teszem. Sokáig eltartható, jól formázható az ily módon készített marcipán. Különféle sütemények, torták díszítésére használható, és a háziasszony ügyességétõl függ, hogy mit és hogyan formáz belõle.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Janó bá' kefires pitéje » Epres túrókocka » Gyors almás » Havas fenyők (Kata-féle)
» Pudingos muffin egyszerűen » Reszelt linzer gyümülcshabbal » Gyors őszibarackos süti » Skót krémes I.
» Gyümölcstorta egyszerűen 1. » Anyós pirulái » Somlói piskóta másként » Csupa csoki süti (brownie)
» Joghurttorta eperszósszal » Grízes-krémes süti » Almás lepény » Sitty-sutty túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.