Tutireceptek.hu fejléc

Mézes fügés, szárított sonkás crostata recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:

A tésztához: 250 g liszt, 125g vaj, 1 tk cukor, 1 tojás, 1/2 tk só, 40 ml víz
A töltelékhez:
8-10 füge, 2-3 ek méz, 6 szelet szárított füstölt fekete erdei sonka, 100g kékpenészes sajt (Márvány), friss kakukkfű

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összedolgozzuk morzsás állagúra, majd kanalanként a jéghideg vízzel összegyúrjuk. Félretesszük fél órára a hűtőbe.
Kivesszük a pihentetett tésztát, és kerekre nyújtjuk, majd a közepére morzsoljuk a sajtot úgy, hogy maradjon kb. 2 cm a tészta szélétől körben üresen.
A fügéket negyedeljük, és a sajtra rakjuk, a sonkákat kisebb darabokra tépjük, és a fügék közé csinosan begyömöszöljük.
A tészta szélét megkenjük tojással, és körbe felhajtogatjuk, a legvégén pedig rálocsoljuk a mézet, és a kakukkfűágat rárakjuk.
Kívül is körbekenjük tojással a kis csomagunkat.
190C-ra előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük, ez kb 35-40 perc.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sonkás tésztasaláta » Mézeskalács - a' la Hugi » Sajtos-sonkás pulykamell » Sonkás-gombás omlett
» Sonkás falatkák » Sonkás sajttekercs » Mézeskalács karácsonyra » Mézes sütemény
» Sonkás rakott rétes » Kókuszos-mézes muffin » Diós almás sonkasaláta » Hamis mézes
» Sajtos-sonkás saláta » Ropogós mézes keksz » Diós-mézes banán desszert! » Sonkásgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.