Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorókrémes marcipános bonbon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Csokoládémáz,
mogyorókrém,
fehér marcipán.

Elkészítés:
A csokimázat mikróban felolvasztottam, majd ecsettel kikentem a szilikonos kicsi 12 db-os muffin sütőt és hűtőbe tettem, hogy megdermedjen, majd újból kikentem és dermesztem. Ezután egy-egy kávéskanálnyi mogyorókrémmel megtöltöttem az üregeket, majd ismét hűtőbe tettem. Folpack között kinyújtottam nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra a marcipánt, majd kis kerek formákat szaggattam ki belőle, akkorát, amekkora a forma teteje. Ezeket a mogyorókrém tetejére nyomtam, utána erre is csokimázat csorgattam, úgy, hogy befedje a marcipánt. Ismét hűtőbe tettem. Amikor megdermedt, tányérra raktam és a boltban kapható tubusos cukormázzal díszítettem. Szerintem lehet egyesével becsomagolni, de hogy meddig tartható el, azt nem tudom, mert még csomagolásra sem maradt belőle, annyira ízlett a családnak. Legközelebb megpróbálom párizsi krémmel tölteni vagy esetleg gesztenye masszával.


A receptet beküldte: Edibabacica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi bonbon - ajándéknak » Mogyorókrémes kuglóf » Zabpelyhes bonbon » Marcipános-túros stollen
» Mogyorókrémes muffin » Marcipános szelet » Bonbonmeggyes szelet » Marcipános-túrós kalács
» Marcipános kocka 2 » Zabpehely bonbon » Túró rudi bonbon » Részeges bonbon
» Marcipános mokka bonbon » Mogyorókrémes diótorta » Zserbó bonbon » Grillázs bonbon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.