Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó bonbon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 1 evőkanál baracklekvár
* 2 evőkanál porcukor
* 2 evőkanál narancslikőr
* 15 dkg darált dió
* 15 dkg aszalt sárgabarack
* 10 dkg étcsokoládé
* 6 dkg Vaj

Elkészítés:
1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk.
2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot.
3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni.
4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba. Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós zserbó » Andi diós zserbója » Reform zserbó » Almás zserbó
» Paleo gyesztenyebonbon » Zserbó mézesen » Esztergomi almás zserbó » Borzas Zserbó
» Gerbaud (zserbo) » Gesztenyés zserbó » Update 1 Zabpelyhes bonbon » Oreo bonbon recept
» 5 lapos zserbó » Zabpehely bonbon » Mákos-narancsos zserbó » Kevert zserbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.