Tutireceptek.hu fejléc

Nagymamám tejszínes krumplisalátája recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1kg piros burgonya
0,5kg vöröshagyma (kevesebb lehet, több nem)
2 dl főzőtejszín
egy tojás sárgája

bors
ecet
cukor
olaj (napraforgó, oliva)

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk.
A hagymát vékony karikákra vágjuk, bőven sózzuk, lefedve minimum fél órát állni hagyjuk, majd átmossuk.
Egy tálban rétegezve elhelyezzük: krumli, hagyma, krumpli. A tetején krumli legyen!
Sóval, ecettel, cukorral és vízzel saláta-alapot készítünk. Ezt ráöntjük a krumlira. Legalább két órát hagyjuk állni.
Tejszínes öntet.
Egy tálba tessük egy tojás sárgáját. Borssal és olajjal összekeverjük, lassan hozzácsorgatjuk a tejszínt (az olaj mennyisége függ a tejszíntől: 10%oshoz két, 20%oshoz egy evőkanál)
Leöntjük a salátalevet a krumpliról, egy részét megtartjuk.
A salátalevet, keverés közben a tejszínhez csorgatjuk. Ezt visszaöntjük a krumplira, és egy éjszakán keresztül állni hagyjuk!

Tanácsok:
Salátának, vagy köretnek, esetleg önmagában is jó.


A receptet beküldte: Miramira77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes raguleves » Tejszínes csirkés penne » Tejszínes sajtkrémleves » Tejszínes karalábé sajttal
» Tejszínes málnakrémleves » Tejszínes alma » Cukkinis tejszínes tészta » Sajtos-tejszínes kotlett
» Kapros-tejszínes csirke » Tejszínes cukini főzelék » Zöldséges-tejszínes csirke » Tejszínes túrós
» Hagymás tejszínes tészta » Tejszínes zöldséges hús :) » Tejszínes kocka2 » Tejszínes mustáros hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.