Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos Padlizsán Tofuval recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
4 paradicsom
50 dkg natúr tofu
4 szál friss oreganó (szurokfű)
1 csokor petrezselyem
4 szál bazsalikom
2 dl olívaolaj
őrölt bors


Elkészítés:
A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyzőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat, és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal, és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra, és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos sült » Hagyományos padlizsánkrém » Padlizsánkrém leves » Paradicsomos csirkemáj
» Rostonsült padlizsán » Padlizsánkrém juhsajttal » Sült padlizsán rakottas » Diós-paradicsomos metélt
» Grillezett padlizsán » Majonézes padlizsánkrém » Rakott padlizsán » Spagettis padlizsántekercs
» Padlizsános csirkemell » Paradicsomos fitnesz ital » Padlizsános pirítós » Paradicsomos húsgombócom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.