Tutireceptek.hu fejléc

Párolt ázsiai ízesítésű csirke kelkáposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 dl szójaszósz,
1 kávéskanál erőspaprika krém,
1 diónyi gyömbér, megpucolva és megreszelve,
fél dl száraz Vermut,
4 szelet elősütött, natúr csirkemell érme,
fél fej kelkáposzta, laskára vágva.

Elkészítés:
Egy közepes méretű műanyag dobozba öntjük a szójaszószt, a Vermutot, majd hozzákanalazzuk a paprika krémet és a reszelt gyömbért. Az egészet összekeverjük, majd beletsszük a csirkedarabokat is és a dobozt letakarva a hűtőbe tesszük 10 percre.Ha a csirke pácolási ideje lejárt, kivesszük a hűtőből és a doboz tartalmát egy tésztafőző edénybe öntjük. A páclé lefolyik, a hús fennmarad, így a főzés során ebben az ízes gőzben fog a hús és a káposzta tovább párolódni. A páclét kiegészítjük még 2 dl vízzel, majd a hús érmékre halmozzuk a laskára vágott káposztát, aztán az egészet lefedjük és kb. 15 percig pároljuk. Ha kész, kemeljük a szűrőt és tálaljuk a tartalmát. Főtt rizst kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt vörös káposzta » Csőben-csirke » Csirke Fu Yung módra » Juhtúrós csirkemell
» Sajtos csirketorta » Csirkecomb borban sütve » Vadas csirke » Csirkemaj ananasszal
» Gombás csirkemájragu » Legfinomabb csirkemell » Töltött csirke krumplival » Barackos rakott csirkemell
» Korpás csirkemell » Mézes Gyömbére Csirkemell » Tejszínes sajtos csirke » Csirkés spagetti saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.