Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős őszibarackleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 kg őszibarack, 10-15 dkg cukor, 7 dl édes fehérpezsgő, 2 dl édes fehérbor, egy darabka fahéj, ízlés szerint szegfűszeg

Elkészítés:
Ennek a levesnke a különlegessége, hogy főzés nélkül készítjük. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Felét összekeverjük a cukor felével, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A maradék barackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, felöntjük a borral és a pezsgővel, beletesszük a fahéjdarabot, a szegfűszeget, és lefedve jól lehűtjük. Tálalás előtt a fűszerdarabokat eltávolítjuk, és a lehűtött barackdarabkákat a leveshez keverjük. Kis tálkákban vagy csészékben, hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: csiga4dada

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös pezsgőspohár » Pezsgős szilvaleves » Tejszines őszibarackleves » Pezsgőspohár
» Pezsgős káposzta » Pezsgős-tonhalas spagetti » Pezsgős csirke » Pezsgős flip
» Ananászos pezsgős álom » Pezsgős pulyka » Pezsgős koktél » Pezsgős málnaüdítő
» Zalai erdésztokány » Tejfölös szárazbableves » Csufti » Virslis lencseleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.