Tutireceptek.hu fejléc

Piroska recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3-4 fott burgonya
2 tojassargaja
1 kk so
5 dkg vaj v. margarin
30 dkg liszt
1-2 dl tej
1/2 csomag eleszto
TOLTELEK:2 dl tejfol
kb 20 dkg aprora vagdalt szalami
vagdalt zoldsegzoldje

Elkészítés:
a fott burgonyat osszetorjuk,a felfuttatott elesztovel meggyurjuk a tesztat,kelesztjuk majd kinyujtjuk kb 1/2 cm vastagra es cigisdoboznagysagu negyzeteket vagunk,amit a toltelekkel toltunk es henger alakba formazunk. Bo,forro olajban sutjuk.A burgonyatol szep piroskas szine lesz innen a neve

Tanácsok:
ha tehetjuk ne lisztezett deszkan nyujtsuk,mert a liszt megeg az olajban es fustol sutes kozben,ehelyett szilikonos nyujtolapot vagy olajozott munkalapot hasznaljunk


A receptet beküldte: iggi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piroska palacsinta » Piroska Koktél » Isteni lángos » Bundáskenyér (máshogy)
» Kenyérben sült sonka » Töltött lángos » Rántott töltött kifli » Cigány kenyér=punya
» Sós kenyértorta » Lekváros-kakaós kifli » Rongyos karika » Egyszerű házi fehérkenyér
» Croissant házilag » Pita tészta 2 » Pudingos-almás kocka » Jól sikerült kenyerem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.