Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya püré recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
fél kg sertéshús,
fél kg gomba,
hagyma,
pörkölt-fűszerek,
sajt,
tejföl

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, a tejföllel összetörjük. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a pörköltet a húsból, külön a gombából. A sertés és gomba pörköltnek ne legyen sok leve, inkább főzzük le amíg csak a jó sűrű szaft marad. Ha minden kész, akkor egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe helyezzük a kész ételeket úgy, hogy alulra a krumpli majd a sertés pörkölt, újra a krumpli, majd a gomba pörkölt, és végül újra a krumpli. A tetejére vastagon kenünk tejfölt, és megszórjuk sajttal. Kb 20-25 percre előmelegíttet sütőben össze sütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott zöldbab 2. » Csípős burgonyasaláta » Sajtos-sonkás burgonya » Gombaragu burgonyaágyon
» Virslis rakott kelbimbó » Sonkával töltött burgonya. » Update1 rakott padlizsán » Gyergyói burgonya
» Almás-diós rakott metélt » Rác burgonya hússal » Fokhagymás rakott csirke » Rakott sült
» Rakott Karfiol Sonkával » Maradékból rakott tészta » Rakott csirke olasz módra » Tejberizses almás rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.