Tutireceptek.hu fejléc

Resztelt májleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg pulyka- vagy pecsenyekacsamáj
2 fej vöröshagyma
olaj
2 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi só
1 csapott kávéskanál majoránna
2 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
30 dkg széles metélt

Elkészítés:
A májat és a hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A hagymát késhegynyi sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, elkeverjük a fűszerekkel. A pirospaprikát akkor szórjuk rá, mikor levét elfőtte. Felengedjük 1,5 liter vízzel és forrástól számítva még 5 percig főzzük.
A széles metéltet külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levesbe tesszük, majd összeforraljuk.

Tanácsok:
Azért teszek késhegynyi sót a hagymára, mert hamarabb összefonnyad.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos resztelt1 » Reszteltmáj velővel » Disznótoros májleves » Kókuszos resztelt
» Kókuszos fincsi resztelt » Savanyú májleves » Májleves » Resztelt máj
» Zöldségleves oroszosan » Málnakrém-leves » Korhelyleves II. » Ázsiai leves rizstésztával
» Pacóleves » Kefíres céklaleves » Máktorta mandulával » Könnyed spárgaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.