Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos - szakállas aprósüti recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
200 g reszelt sajt, 400 g vaj, 7 evőkanál tej, 3 tojássárgája, 600 g liszt, só
Töltelékhez:
200 g vaj, 5 db kockasajt, (vagy 150 g ömlesztettsajt, esetleg tejszínes sajtkrém),
1/2 pohár tejföl, só.

Elkészítés:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel , hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is)
Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjuk és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hivják szakálas pogácsának.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: boszibaba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kecskesajtos kifli » Sajtos pulykamellfilé » Sajtos fillér » Sajtos zöldborsókrém
» Sajtos-barackos csirkemell » Sajtos rúd lagzira » Kelt sajtos rudacskák » Kifli kecskesajtosan
» Sajtos sültkrumpli » Sajtos husi » Tejfölös-sajtos brokkoli » Sajtos serpenyő
» Sajtos karalábé » Sajtos kosárkák » Tejfölös- sajtos rudak. » Márványsajtos pulyka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.