Tutireceptek.hu fejléc

Shunnar khyll - Narancsos csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fiatal csirke,
3 narancs,
5 narancs leve,
egy kevés szárított narancshéj (a fehér része nélkül) vékony csíkokra vágva,
5 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
1 cső erős paprika,
olaj,
1 nagy póréhagyma;
1 pohár víz,
egy kis marék rizs

Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk és egy estére páclébe tesszük, amibe olaj, 5 narancs leve, az összevágott fokhagyma; só és bors kerül.
Másnap egy magas, peremű serpenyőben - pl. wokban - olajat melegítünk, azon pedig megpirítjuk a csirkedarabokat, hogy mindkét oldalukon arany­színűek legyenek. Ekkor rájuk dobjuk a szárított narancshéjat (ha forró vízbe dobjuk előtte, könnyebb szeletelni), kevéssel később pedig a karikára vágott pórét és egy darabig együtt sütjük. Erre kerül a három, gerezdekre szedett, lehártyázott és összevágott narancs. Felöntjük a páclével, s hozzáadjuk a maradék fűszereket. Egy marék rizset főzünk bele, ha kész a csirke, hogy sűrű legyen. Ha idő előtt elfőné a levét, óvatosan pótoljuk. Lehet vízzel, narancslével, vagy akár vörösborral.

Tanácsok:
Nem feltétlen kell egész csirkét beletenni, választhatjuk ehelyett egy csirkényit kitevő csirkemellet vagy csirkecombot. De akár ezt akár azt választjuk a hút érdemes kicsontozni, hogy hamarabb kész legyen, meg akkor evéskor nem azzal kell szórakozni, hogy melyik darabban van csont.


A receptet beküldte: Mystrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes csirke másképp » Kínai csirkés üvegtészta » Velővel töltött csirke » Torta csirkemlleből
» Sóban sült csirke 2. » Illatos csípős csirke » Narancsos lazac » Ördögi csirke
» Narancsos répakrémleves » Édes csirkemell » Burgonyás csirke » Narancsos mandulatorta
» Csirkehússal töltött alma » Sárgarépás csirkeszárny » Juhtúrós csirkemell » Csirkés saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.