| Skót tojás párolt vajas zöldbabbal, csípős tartármártással. receptTojásételek Hozzávalók: 4 db nagy méretű tojás 27,5 dkg darált sertéshús (vagy bőréből kibontott sütni való kolbász) 1 teáskanál friss kakukkfű levél 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem 1 újhagyma , nagyon apróra vágva só és frissen őrölt fekete bors 12,5 dkg sima liszt , sóval és frissen őrölt fekete borssal 1 db felvert tojás a panírozáshoz 12,5 dkg zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: Helyezzük a tojásokat hideg sós vízbe, majd nagy lángon, a forrástól számított 9-10 percig főzzük. Hűtsük le a tojásokat hideg folyó víz alatt, majd húzzuk le a héjukat. Keverjük össze a darált húst a kakukkfüvet, petrezselymet, újhagymát egy tálban, és fűszerezzük sóval és bőségesen frissen őrölt fekete borssal. Osszuk a darált hús keveréket négy felé, és egy-egy folpack darabon simítsuk oválisra, kb. 12.5cm hosszú és 7.5cm széles legyen a legszélesebb ponton. Helyezzük a fűszeres lisztet egy tányérra, majd minden főtt tojást mártsunk a lisztbe. Ezek után helyezzük rá a darált húsra és a fólia segítségével tekerjük a húst minden tojás köré. Ellenőrizzük, hogy a bevonat sima és teljesen befed minden egyes tojást. Ezután minden darált hús-bevonatú tojást felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetünk, hogy teljesen eltakarja. Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben, és amikor kellően forró, óvatosan helyezzünk minden bepanírozott, darált húsos tojást a forró olajba és süssük kb. 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, és a darált hús is teljesen megsül. Óvatosan tegyük ki az olajból konyhai papírtörlőre, hogy lecsepegjen. Hidegen, salátával, vagy a kedvenc mártásunkkal szervírozzuk. Tanácsok: A csípős tartármártást ugyan úgy készítem, mint a sima tartármártást, csak teszek hozzá ízlés szerint Tabasco szószt. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |