Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás-sajtos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kis csirkemell,
1 evőkanál grill, fűszerkeverék,
1 evőkanál mustár,
4-5 fej gomba,
6-8 szelet baromfisonka,
20-25 dkg sajt,
1-2 paradicsom,
olívaolaj.

Elkészítés:
A csirkemell(ek)et szétszedjük, jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket jól elkeverjük a mustárral majd ezzel a keverékkel a szeleteket egyenletesen bedörzsöljük. Egy tűzálló edényt vékonyan beolajozunk (ha nem üveg vagy teflon akkor érdemes előbb alufóliával bélelni) és a húst egy rétegben elhelyezzük az alján. Egyenletesen beborítjuk a szeletekre vágott gombával. Erre jöhet a vékony karikákra vágott paradicsom majd az egészet befedjük baromfisonkával (szerintem szeletelt bacon szalonnával sem lehet rossz :). A tetejét lefedjük vékonyra vágott sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (a sajt megpirulásáig) sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós csirkemell » Pongyolás csirkemell » Rakott csirkemell almával » Húsvéti töltött csirkemell
» Tűzdelt Csirkemell » Erzsi csirkemelle » Tepsis csirkemell gombával » Parmezános csirkemell
» Párizsi csirkemellből » Csirkemelles tészta » Fűszeres rántottcsirkemell » Vajas-barackos csirkemell
» Gyors sajtos csirkemell » Korpás csirkemell » Csirkemell zabtésztában » Szecsuáni csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.