Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás gombóc recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
3 ek liszt
2 tojás
10 dkg főtt sonka
tört bors

zsír a kisütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, elkeverjük a liszttel, két tojássárgájával, 10 dkg darált főtt sonkával, törött borssal, sóval, és végül a tojásfehérjékből vert habbal. A masszából gombócokat formálunk, kissé ellapítjuk és forró zsírban kisütjük őket.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás gombóc lekvárral » Sonkás muffin » Hortobágyi húsos gombóc » Túrógombóc tejbegrizzel
» Húsgombóc sajtmártással » Mediterrán húsgombócok » Hagymás húsgombócleves » Sonkás kocka
» Gombás-sonkás csirkemell » Sonkás, sajtos sült zsömle » Rókagombás sonkasaláta » Sajtos-sonkás pogácsa
» Pikáns sonkasaláta » Tészta húsgombóccal » Barackos gombóc » Epres túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.