Tutireceptek.hu fejléc

Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 db kelkáposztalevél
15 dkg gépsonka
20 dkg sajt
10 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj


Elkészítés:
A kelkáposztafejet forrásban lévő vízbe tesszük majd lefejtünk róla 8 szép levelet. Papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. Minden levélre ráhelyezünk egy szép szelet gépsonkát, egy ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú sajtot. Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Vigyázzunk, hogy a sajtrúd minden oldalról jól be legyen csomagolva. A töltött káposztaleveleket lisztbe, enyhén sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Tartármártással tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ünnepi töltött pulyka » Kolbásszal töltött karaj » Töltött csirkecomb » Sajttal töltött pulykamell
» Szardíniás töltött tojás » Gombával töltött burgonya » Amerikai töltött tojás » Töltött gombafejek II.
» Töltött ostya 2. » Szabolcsi töltött káposzta » Az én töltöttkáposztám » Töltött olajbogyók
» Töltött sertéssült » Töltött sajtos kifli » Csokival töltött fánk » Káposztával töltött zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.