Tutireceptek.hu fejléc

Sörben főtt marhalábszár körettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg. marhalábszár,
5 dkg. csípős mustár,
25 dkg. vöröshagyma,
3 evőkanál étolaj,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem,
4 gerezd fokhagyma, l kis szelet zeller,
1 késhegynyi kakukkfű,
3 db. babérlevél,
1 liternyi világos sör,
2 dl. tejföl,
-

Elkészítés:
A húst csonttól, hártyától és inaktól megszabadítjuk és nagyobb kockákra vágjuk, najd a darabokat bekenjük mustárral. Olajat hevítünk, amiben a húsdarabokat megfuttatjuk, majd kivesszük és félre rakjuk.A visszamaradó zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát és az apróra szeletelt vöröshagymát. Ha kész kb. fél liternyi sörrel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel, babérlevéllel. Visszarakjuk a húsdarabokat, hozzáadjuk a zellert tisztítva és lassú tűzön készre pároljuk. Közben az elpárolgó folyadékot folyamatosan sörrel pótoljuk. Ha kész a húsdarabokat kiszedjük és a visszamaradó mártásból kidobjuk a zellerdarabot és a babérlevelet, majd beforraljuk, tejföllel összekeverjük és tálaláskor a húsdarabokra öntjük.
Tálaláskor az apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítünk és burgonyaköretet kínálunk hozzá ( burgonyakrokett, burgonyafánk, burgonyapüré, stb.)

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült sertés oldalas » Sörben sült gombócok » Sörben sült pulykacomb » Marhalábszárból pörkölt
» Sörben sült oldalas » Sőrben sültgomboc 2 » Sőrben sültgomboc » Marhalábszár pörkölt
» Marhakaraj sörben sütve » Disznóoldalas sörben sütve » Sörben sült csirkecombok » Sörben főtt gombás csirke
» Sörben sült csülök I. » Oldalas sörben sütve » Sörben párolt csülök » Sörben sült csirkecomb 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.