Tutireceptek.hu fejléc

Sörös füstölt csülök velesült krumplival recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 személynek:
1 db füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db krumpli
1 db csípős hegyes paprika
chilipaprika
2 db paradicsom

egész feketebors
babérlevél
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
füstölt szalonna
olívaolaj
sör

Elkészítés:
A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem.

A csont nélküli csülköt több mint 1 óráig főzöm sós vízben, melybe teszek babérlevelet s egész borsot. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdosom, sózom, borsozom. Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá 1 szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Melléteszem a karikára vágott krumplit. Fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal.

Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával és sörrel, a végén grillfokozaton pirítom.

A csülköt kettévágom. Tálalok. A tányérra teszek egy darab csülköt és a köret felét, valamint csalamádét, uborkát. Jól behűtött sört iszom hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros csülöksült » Bugonyaleves csülökkel » Lecsós csülök » Göngyölt fokhagymás csülök
» Csülök sörben sülve » Csülök pékné módon » Rakott csülök » Sült csülök Pataki tálban
» Füstölt pulykamellsaláta » Töltött csirke krumplival » Pogácsa füstölt sajttal » Mecseki boros csülök
» Sörös csirke » Füstölt tofus pirítós » Füstöltsajtos húsgombócok » Sutus leves csülökkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.