Tutireceptek.hu fejléc

Sörös hagymaleves cipóban tálalva recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 közepes méretű vöröshagyma
kb. 1,3 l alaplé
1 dl barna sör
1 ek mustár
10 dkg vaj
2 babérlevél
3 borókabogyó
2 ek liszt
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a babérlevelet, borókabogyót. Kevés sóval szórjuk meg, borsot pedig bővebben teszünk rá. Addig pároljuk, amíg félig puha nem lesz a hagyma.
A mustárt és a barna sört összekeverjük, és hozzáöntjük a hagymához. Összepároljuk a hagymával, majd rászórjuk a lisztet, és ezzel kissé összepirítjuk.
A melegen tartott alaplevet hozzáöntjük a hagymához, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, de azért még szálas marad, nem olvad szét a levesben.
Míg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk őket. Mikor megpirultak, egy-egy gerezd fokhagymával bedörzsöljük a belsejüket.
Mielőtt levennénk a levest a tűzről, reszelt sajtot olvasztunk bele, összekeverjük és cipókban tálaljuk, tetejüket még egy kis reszelt sajttal szórjuk meg.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barnasörös csirkeragu » Fehérboros póréhagymaleves » Tejszínes hagymaleves » Sörös csirkemell
» Hagymaleves mikróban » Barna sörös süti » Sörös sonkatekercs » Hagymaleves tejszínnel
» Fokhagymaleves zsályával » Francia hagymaleves » Gombás hagymaleves » Sörös karaj
» Sörös csirkeszárny » Barnasörös kávétorta » Sörös párolt káposzta » Cipóban sült csülök II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.