Tutireceptek.hu fejléc

Spaghetti alla’arrabiata recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
• 500 g spagetti
• 7-8 paradicsom
• 5 gerezd fokhagyma
• 2 friss csili
• olívaolaj
• só
• nagy csokor petrezselyem
• reszelt parmezán

Elkészítés:
A mártáshoz húzzuk le a paradicsomok héját. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az aljukon egy X alakú metszést készítünk, majd forró vízbe mártjuk őket kb. 3 másodpercre. Amint kivesszük a forró vízből, a paradicsom héja elkezd felpöndörödni. A meghámozott paradicsomokat kockázzuk fel. A fokhagymát és csilit vágjuk fel apróra, és kevés olajon futtassuk meg.
Ezután mehet rá a paradicsom és a só, majd addig kell főzni, amíg kicsit besűrűsödik. A kifőtt tésztát forgassuk bele a mártásba, majd a tányéron szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és már lehet is enni. A reszelt parmezán, ahogyan az olasz vendéglőkben, kis tálkában kerüljön az asztalra, így mindenki kedve szerint adagolhatja.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spaghetti bagna cauda » Spaghetti all'aglio e olio » Spaghetti Carbonara » Tejszínes-sonkás tészta
» Virslis palacsinta III » Lőcsei palacsinta » Leveles-sonkás finomság » Szalonnás-tojásos pite
» Tésztasalátám » Knédli (tejjel) » Sonkás gombás penne » Kukoricás tortilla
» Tészta tejfeles öntettel » Tészta saláta » Brokkolis tészta » Káposztás kocka, cvekedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.