Tutireceptek.hu fejléc

Spárga citromos szardellaszószban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
200 g fött burgonya
1 EK reszelt parmezán
só, bors
1 EK tejföl
500 g fehér spárga
1 csipetnyi só
1 közepes fej hagyma
1 db citrom
1 KK margarin
1 konzerv vagy üveg szardella
1 csipenyi instant levespor (vegeta vagy delikát is jó)
1 EK citromlé
2 EK apróra vágott ruccola
néhány ruccola levél

Elkészítés:
A megfött burgonyát felszeleteljük, egy tüzálló edényben szépen elrendezzük, megszórjuk a parmezánnal, sóval, borssal, majd a 2 EK tejföllel megkenve a sütöben 200 fokon 15-20 percig sütjük.
A meghámozott spárgát 12-15 percig vízben megfözzük. (a vízbe tegyünk csipetnyi sót és cukrot)
1 KK margarinon egy citrom lereszelt héját és a kockára vágott hagymát megpároljuk majd hozzáadjuk a finomra vágott szardellát, a citromlevet és a csipetnyi instant húslevesport. Apróra vágott rucollával, sóval borssal ízesítve pár percig fözzük.
Ez lesz a spárgára a szósz, mellé a burgonya a köret.

Jó étvágyat.

Tanácsok:
WW-seknek: 1 adag 5 pont

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paleo citromos szelet » Citromos-paradicsomos hús » Citromos -túrótorta » Citromos-túrós dinnyetorta
» Tejszínes spárgaleves » Citromos túrótorta, fetás! » Citromos golyók » Mézes-citromos sóskasaláta
» Citromos álom I. » Citromos szelet 3 » Citromos sertéssült » Citromos túrókrémtorta
» Citromos barackos muffin » Citromos-mézes csirke » Citromos krémes » Citromos kagylósaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.