Tutireceptek.hu fejléc

.Spárgatekercs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg zöld spárga,
40 dkg gépsonka,
20 dkg majonéz,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál joghurt,
1 teáskanál mustár,
pár csepp citromlé,
porcukor,
só,
fehér bors

Elkészítés:
A spárgát alaposan megtisztítjuk, kötegeket készítünk belőle. A zöld spárgát sós vízbe állítjuk úgy, hogy a feje kilátszódjon. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Amíg a spárga fő, elkészítjük a majonézmártást. Ehhez a majonézt kikeverjük a tejföllel és a joghurttal. Mustárral, pár csepp citromlével, ízlés szerinti porcukorral, sóval, fehér borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett spárgából 4-5-öt összefogunk, és sonkaszeletelkbe tekerjük (ha szükséges, fogvájóval összetűzzük). A spárgatekercseket a majonézöntetbe mártogatva fogyasztjuk.

Tanácsok:
a fehér spárgát sós-cukros, míg a zöldet sós vízben kell megfőzni? Ha nem vágja le főzés előtt a fás részeket, a zöldség megkeseredik. Ne a tisztításnál spóroljunk: ha a spárga megkeseredik, az egész ételt ki kell dobni!


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós rakott burgonya » Sajtos tészta gazdagon » Rántott gomba töltve » Csirkerizottó
» Padlizsánragu kuszkusszal » Gyros pitában » Paradicsomos-kolbászos tészta » Burgonyas kremzli
» Húsos cukkinilepény » Tejfölös sült paprika » Tojásos virsli » Beregi szűzpecsenye
» Citromos sonkás tészta » Rakott hurka » Gombás felfújt » Kukoricadaras gomboc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.