Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos zabpehely lágy tükörtojással recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
100 g zabpehely
45 dkg spenót (fagyasztott)
3 dl víz
2-3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
4 db tojás
1.5 teáskanál olívaolaj
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy kis lábosba feltesszük a zabpelyhet a vízzel főni. (Azért nem írtam konkrét mennyiséget, mert ha elfő, úgyis kell hozzá adagolni, keverhetőnek kell lennie, el sem lehet rontani.) Szóval főzés közben időnként kevergetni is kell. Legyen picit latyakos. Ha fehéres, ragacsos állaga lesz, akkor hamarosan jó. (kb. 5 perc)
Amikor megfőtt a zabpehely (fehéres, krémes, latyakos), beletesszük a spenótot. Beletesszük a fokhagymát is, kis sót (ami minél kevesebb, annál egészségesebb).
Ízlés szerint tehetünk bele egy kis borsot is, ha fűszeresebbre akarjuk. Már kész is.
Kevéske olajon vagy zsíron süssük meg a tojásokat lágyra, a sárgája folyjon. Nekem 2 db/fő kellett.

Tanácsok:
Tálaljuk, és fogyasztjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenotos krumpli » Zabpehelyleves » Zabpehely piskóta » Zabpehelylisztes pizza
» Tejbe zabpehely mazsolával » Spenótos ricottás omlett » Spenótos batyu » Spenótos tojás
» Spenótos sajtos tészta » Spenótos körözött » Spenótos rakott krumpli » Spenótos csicserikrémleves
» Spenótos- túrós lasagne » Spenótos risotto » Spenótos-gombás tészta » Túrós -spenótos burek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.