Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta tepsiben sütve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
80 dkg sertéslapocka vagy tarja
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 dl víz
3 dl tejföl
ételízesítő
izlés szerint só
izlés szerint őrölt bors
izlés szerint pirospaprika

Elkészítés:
A káposztát átmosom,hogy ne legyen olyan savanyú, majd kicsit apróbbra vágom és egy tepsibe rakom. A húst aprókockára vágom, és összekeverem az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, piros paprikával és az olajjal. Rárakom a savanyú káposztára, összekavarom vele, ráöntöm a vizet, alufóliával letakarom, és kb. másfél órán át közepes hőmérsékletű sütőben párolom. Ha a hús puha leveszem a fóliát, a tejfölbe ételízesítőt teszek, majd ráöntöm a káposztára, még 15 percre visszarakom a sütőbe.


A receptet beküldte: Marika571112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Oldalas sörben sütve » Burgonya héjában sütve » Báránygerinc sütve » Erdélyi székelykáposzta
» Töltött burgonya tepsiben » Karfiol fóliába sütve » Székelykáposzta diétásan » Csirke joghurtban sütve
» Hal szalonnagyűrűben sütve » Tepsiben sült finomság » Székelykáposzta másképp » Tepsiben sült kárász
» Hagymás máj sütőben sütve » Lencse csőben sütve » Feketeretek csőben sütve » Bőrös sertéskaraj sütve.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.