Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg fehér bab (ilyen kis pici szemű bab, amit előző este beáztatsz)
15 dkg hús
1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
zeller, zöldség egy kevés felkockázva,
1 tejföl
só, bors, rozmaring, tárkony, vegeta
10 dkg füstölt szalonna felkockázva

Elkészítés:
A szalonnát felkockázod és a hagymát, a fokhagymát megpirítod a zsírján.
Hozzáöntöd a babot és elkezded főzni, mikor félig megfőtt (durván egy óra), akkor hozzáteszed a húst, és a fűszereket.
Mikor megfőtt a hús is, akkor beleöntesz egy pohár (2dl) tejfölt. Összefőzöd, és tálalni lehet.

Tanácsok:
A tárkonnyal óvatosan kell bánni karakteres íze miatt.
Kevesebb vízzel csinálom, mert nem szeretem, ha a leves túl leves. :)

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: n.a. kcal
Szénhidráttartalom: kevés gramm
Zsírtartalom: n.a. gramm

A receptet beküldte: vikucka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toszkán bableves » Tárkonyos borjúragu leves » Tárkonyos pulyka » Tárkonyos bárányleves
» Nagyibablevese » Tárkonyos leves » Tejfölös szárazbableves » Jókai bableves
» Tárkonyos krumpli leves 2 » Egyszerű zöldbableves » Tárkonyos gombaleves » A legfinomabb bableves
» Tárkonyos lucskoskáposzta » Tárkonyos-narancsos malac » Tárkonyos nyúlbecsinált » Bableves burgonyagombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.