Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos-mogyorós csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

# 10 db csirkecomb felső
# 20 dkg csiperkegomba
# 10 dkg törökmogyoró (hántolt)
# 5-6 szál újhagyma
# kevés olaj
# 1 evőkanál tárkony
# 1 teáskanál mustár
# kevés törött bors és gyömbér
# 3 dl tejszín
# 1 db tyúkhúsleves kocka
# 3 teáskanál liszt
# só

Elkészítés:
A karikákra vágott újhagymát, a törökmogyorót és a felszeletelt gombát a fűszerekkel megszórva dinsztelem. Felöntöm kevés vízzel és kb. 1 dl tejszínnel. Belekeverem a mustárt és a tyúkhúsleves kockát, majd a bőrétől megfosztott csirkecombokat. Felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kis lángon fedő alatt főzöm 40-60 percig. Ha puhára főtt, a maradék 2 dl tejszínnel és a liszttel behabarom.

Tanácsok:
Megjegyzés:
A mogyorótól ne ijedjetek meg. Puhára fő, és kellemesen alkalmazkodik az íze a szószhoz.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirkemellek » Lecsós csirkecomb » Spenótos-csirkés penne » Chilis csirkemell csíkok
» Sajtos csirkemáj-rizottó » Paradicsomos csirkemáj » Csirkemáj szalonnában » Rakott csirkemell baconnel
» Csirkés zöldségtál » Csirkemell sajttal » Diós csirkemell egyszerűen » Tejfeles csirkemáj
» Üveges csirke » Erdélyi töltött csirke » Csirkés pitatáskák » Csirkés enchilada


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.