Tutireceptek.hu fejléc

Tejbegrízes-meggyes kakaós piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
3 dkg étcsoki
pár csepp citromlé

vaj és liszt a tepsi kenéséhez

a töltelékhez
1/2 l tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
1cs vaníliáscukor
3 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el: tejbegrízt főzünk a tejből, a darából, cukorral, a vanilinnel. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük (Hűtőből kivéve könnyebb).
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt formában (én kapcsos tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit),előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk
Az elmosott tortaformát összerakjuk, beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbegríz felét, ráhelyezzük a meggyeket, majd a gríz másik felét és a második lapot.
Egy tányért ráteszünk a tetejére, lesúlyozzuk (legalább 1 kg-ot) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Levesszük a karimát és szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskóta (alaprecept) » Piskóta zabkorpából » Kakaós süti túrókrémmel » Finom piskóta krémes
» Diós-kakaós süti » Ilona diós piskótája » Kefíres meggyes piskóta » Gesztenyés piskótarolád
» Burgonyás piskóta » Vaníliás piskótakocka » Babapiskóta felturbózva » Somlói piskóta másként
» Cookie - kakaós süti » Kakaós pókhálómuffin » Könnyű epres piskóta » Banános-habos piskótatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.