Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Annyi szelet sertéshús amennyi főre készül az étel
4-5 babérlevél
10-12 szem egész bors

1 nagy tejföl (3-4 szelet hús esetén elég fél dobozzal is)
2-3 evőkanál liszt

Zsemlegombóchoz:
2-3 zsemle
Liszt
1 tojás
10 dkg margarin

víz
petrezselyem

Elkészítés:
A húst felszeletelem, majd annyi vízben, hogy jó 2 ujjnyira ellepje odateszem főni kevés sóval, babérlevéllel és a teatojásba tett borssal. Főzés közben figyelem, hogy minidg legyen megfelelő mennyiségű víz alatta. Lefedve, kb. 1 óra alatt elkészül. Ha puha a hús, akkor kiveszem a léből a babérlevelekkel és a borssal együtt, majd a liszttel simára dolgozott tejfölt hozzáöntöm és kevergetve felforralom. Vadashoz hasonló sűrűségűre kell főzni.
Közben a zsemlét felkockázom, mikróban grill fokozaton pirosra sütöm, majd margarinon megpirítom. Sűrű nokedli tésztát készítek, teszek bele petrezselymet, majd amikor forr az enyhén sós víz, belekeverem a pirított zsemlekockákat is. Kanállal a forró vízbe szaggatom, majd készre főzöm.

Tanácsok:
Ha megpirítom mikróban a zsemlekockát és csak közvetlen forrás előtt keverem a nokedli tésztához, akkor miután megfőtt is ropogós lesz a gombóc.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Molyka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös krémes » Tejfölös nyúlcomb » Tejfölös csodabogár » Tejfölös-tepsis csirke
» Mustáros-tejfölös karaj » Tejfölös keksz » Tejfölös süti( Kráter) » Tejfölös karalábé.
» Hagymás tejfölös nokedli » Tejfölös csoda » Diós, tejfölös szelet » Tejfölös paprikás krumpli
» Martini ahogy én csinálom » Tiramisu ahogy én csinálom » Szarvasszelet tejfölösen » Tejfölös mustáros pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.