Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes - gombás - baconos csirkemell chilivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g csirke mell filé
100 g szeletelt bacon szalonna
200 g csiperke gomba (konzerv)
2 dl főző tejszín
1 kicsi chili paprika
5-6 kisebb gerezd fokhagyma
rozmaring
só, bors
petrezselyem
olaj

Tálaláshoz:

Brie sajt darabok

Elkészítés:
1. A szalonnacsíkokat falatokra vágjuk. A fokhagymát és a chilit felszeleteljük. (Ha nem szeretnénk nagyon csípősre, vegyük ki a chili magját!) A húst megmossuk, apró kockára vágjuk.
2. A szalonnát forró olajra helyezzük pirításra, majd hozzátesszük a fokhagymát és a chilit. Amikor megpirult a szalonna, belerakjuk a kockázott csirkemellet, és sülve-főzzük, míg meg nem puhul. Rozmaringgal, borssal, sóval ízesítjük.
3. Félfövésnél a gombát is hozzáadjuk.
4. Ha a husink kész, hozzátesszük a főzőtejszínt, és az apróra vágott petrezselymet, összerottyantjuk.
5. Zöldborsós rizs mellé, Brie sajt a tetejére.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell rétegesen » Tejszínes kocka2 » Sajttal sült csirkemell » Csirkemell formában sütve
» Tejszínes-sonkás tészta » Kefires gombasaláta » Rántotta csirkemellel » Gombás tortahusi
» Párolt csirkemell » Spicces csirkemellsaláta » Tahiti csirkemell » Tejszínes süllő
» Tejszínes almaleves 2 » Tejszínes-gombás csőtészta » Borsos sajtos csirkemell » Cukkínis-gombás tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.