Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes medvehagyma-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma levél,
1 dl tejszín,
1 evőkanál finomliszt,
1 db húsleveskocka,
só,
őrölt bors,
2 db tojás,
1 dl tejföl.

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott medvehagyma leveleket kb. 6 dl vízben feloldott leveskockával egy-két percig főzzük, majd turmixoljuk.
Fontos, hogy csak rövid ideig főzzük, hogy a vitamintartalma és a szép zöld színe ne vesszen el.
A tejszínnel csomómentesre elkevert liszttel behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük, és még egyszer kiforraljuk.
Tálaláskor tejföllel és főtt-tojáskarikákkal díszítjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke/pulyka » Tejszínes mustáros hús » Tejszínes spanyol csirke » Tejszines sajtoscsirkemell
» Tejszínes pálcikás jégkrém » Tejszínes barackfagyi » Tejszínes tükörtojás » Cukkinis tejszínes tészta
» Mazsolás-tejszínes harcsa » Tejszínes toffee-muffin » Tejszínes-tepsis krumpli » Tejszines gombás
» Tejszines hal sajttal » Tejszínes kapormártás » Tejszínes sajtos karaj » Tejszínes gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.