| Tojáslepény zöldségekkel - egyszerűen receptTojásételek Hozzávalók: 1 adaghoz (1 lepényhez): 2 tojás 1 ek. búzacsíra (vagy zabkorpa) zöldségek (brokkoli, sárgarépa, karalábé, zeller, gomba) pici víz (nem sok, kb. fél dl) fűszerek: ételízesítő, só, bors, majoranna, pirospaprika Elkészítés: A zölségeket megpárolom (én olaj nélkül csak gőz fölött szoktam, miután nagylyukú reszelőn lereszeltem, így gyorsabban kész van), a tojást a vízzel, a fűszerekkel és a búzacsírával/zabkorpával összekeverem, beleteszem a lereszelt párolt zöldségeket és olaj nélkül teflonserpenyőben megsütöm. Ha nagy a serpenyő, és vékony lesz, akkor elég nehéz megfordítani, de ha szétmegy, az se baj. Négybe hajtogatva, esetleg pirospaprikával megszórva, petrezselyemzölddel díszítve tálalom. Tanácsok: Nagyon gyorsan elkészül, tökéletes reggeli, de vacsorára is nyugodtan lehet enni diétázóknak is. Ha valaki nagyon szeretne spórolni a kalóriákkal és a zsírral, készítheti csak tojásfehérjéből, de akkor 3 tojás kell 1 adaghoz. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 200 kcal A receptet beküldte: Ladybird86 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |