Tutireceptek.hu fejléc

Töltött káposzta csirkemellel, zabpehellyel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
1 kg savanyú káposzta,
5 dkg vöröshagyma,
32 dkg csirkemell,
olaj,
28g napraforgóolaj,
liszt,
36g Graham liszt,
12 dkg zabpehely,
12%-os 12 dkg tejföl,
1db tojás,
fokhagyma,
bors,
fűszerpaprika,
majoranna,


Elkészítés:
A húst megdaráljuk, belekeverjük a zabpelyhet, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, majoránnával majd alaposan összekeverjük.
Amikor a húst elkészítettük személyenként két gombócot számolunk, amelyből az egyiket káposztalevélbe töltjük. Az aprókáposztát beletesszük egy lábosba ráültetjük a gombócokat, és annyi vizet töltünk alá, amennyi épp ellepi. Kis lángon fedő alatt főzzük.
Amikor a hús megpuhult a gombócokat kiszedjük, félretesszük, tálalásig melegen tartjuk. Az aprókáposztát világos rántással besűrítjük. Kiforraljuk, ha szükséges utóízesítjük. Tálaláskor az aprókáposztát tesszük alulra rá a gombócokat, tetejét pedig tejföllel locsoljuk meg. Kisebb adagmennyiségnél a gombócokat tálalásig visszatehetjük a káposztára.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 405 kcal
Szénhidráttartalom: 37 gramm
Zsírtartalom: 15 gramm

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én töltöttkáposztám » Hússal töltött gombafejek » Töltött ananász » Cseh káposzta
» Székely káposzta » Gombával töltött sonka » Juhsajttal töltött paprika » Koktélrákkal töltött gomba
» Káposztás tarja » Töltött kagylótészta » Töltött karfiol » Káposztás burgonyaleves
» Nyári töltött cukkíni » Töltött tekercs » Diós hússal töltött alma » Töltött kifli 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.