Tutireceptek.hu fejléc

Tonhal babbal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg tonhal
25 dkg nagy szemű fehérbab
25 dkg paradicsom
kiskanál kurkuma
1 babérlevél
1 duci gerezd fokhagyma
kapor, turbolya
1 dl száraz fehérbor
5 dkg liszt
olaj, só

Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból.
A meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet. Megsózzuk, majd erős lángon 10 percig főzzük, közben hozzáöntjük a bort.
A halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat itatóspapírral leitatjuk.)
Megsózzuk és tűzálló tálba fektetjük a halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfőzött, lecsöpögtetett babot és a paradicsommártást.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztában sütött tonhal » Túrós tonhalkrém » Tonhalas melegszendvics » Olasz tonhalas tészta
» Tonhalkoktél » Tonhalas paradicsomsaláta » Update 1 Tonhalkrém » Tonhalas wrap
» Tonhalsaláta » Zöldfűszeres tonhalkrém » Tonhalas spagetti » Avokádós-diós-tonhal snack
» Mustáros tonhal » Tonhalsaláta sietősöknek » Feta -tonhal saláta » Mozzerallás tonhal saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.