Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
40 dkg tonhalfilé, 5 dkg durvára tört földimogyoró, 5 dkg zabpehely, 3 evõkanál zabliszt, 2 dl tej, 1 tojás, fél citrom leve és reszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál vegeta, 2 evõkanál olaj, plusz olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A halat ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom és a citromlével megöntözöm. 10 percre félreteszem. Közben a tojást habosra verem a tejjel, beleöntöm az olajat, beleszórom a fûszereket, a zúzott fokhagymát, valamint a zabpelyhet, 1 evõkanál zablisztet és a mogyorót. Összekeverem, és ugyancsak pár percig hagyom állni. (Palacsintatészta sûrûségûnek kell lennie.) A halcsíkokat elõször megmártom a megmaradt lisztben, majd a "tésztába" forgatom, és bõ, forró olajban pirosra sütöm. A felesleges olajat leitatva, meleg tálra rakom, és tetszés szerinti körettel meg salátával vagy mártással tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós-csokis sajttorta » Mogyorós sajtgolyó » Mogyorós árvácska korong » Csokis-mogyorós kuglóf
» Diós, mogyorós keksz » Mogyorós csirke » Tárkonyos-mogyorós csirke » Mogyorós habcsók
» Mogyorós vitaminsaláta » Mogyorós szelet » Mogyorós kávé » Banános-mogyorós muffin
» Mogyorós fánk » Csokis-mogyorós sütemény » Mogyorós-áfonyás muffin » Mogyorószószos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.