Tutireceptek.hu fejléc

Tormakrémmel töltött tojás franciasalátával recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 keménytojás
20 dkg tejszínes krémsajt
4 evőkanál ecetes torma
1 közepes alma
só, őrölt bors

franciasalátához
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 burgonya
1 alma
1 nagyobb savanyú uborka
30 dkg morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
2 kis pohár tejföl
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál porcukor
fél kávéskanál citromlé

Elkészítés:
A répákat és a burgonyát apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hogy ellepje és kb. fél óra alatt puhára főzzük. Majd a vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, felkockázzuk, összekeverjük a kihűlt főtt zöldségekkel és a szintén kockákra vágott uborkával.
A tejfölhöz adjuk a majonézt, mustárt, átszitált porcukrot és kicsi citromlevet. Összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket is ezt is elkeverjük. Hűtőben hagyjuk tejesen lehűlni.

A tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiemeljük, villával összetörjük, majd a krémsajttal és az ecetes tormával simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát. A tormakrémet a fél tojásfehérjékbe halmozzuk, majd a megtöltött tojásokat franciasalátára állítjuk, és behűtve kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásleves laktatóbban » Diós kifli (tojás nélkül) » Sült, töltött padlizsán » Májas töltött zsemle
» Töltött kenyér » Töltött paradicsomgombák » Velővel töltött csirke » Töltött nyúlcomb
» Töltött pizza (calzone) » Sajttal töltött fasírt » Tojás leves Ági módra » Besztercei töltött liba
» Spenót tükörtojással » Töltött krumpli zsemlyével » Kaszinótojás » Tejfölös tojás pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.