Tutireceptek.hu fejléc

Túrógombóc tejfölös, fahéjas, porcukros öntettel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 26 gombóc
1 kg. túró
2 tojás
8 ek. búzadara
csipet só

Öntet: tejföl, porcukor, fahéj

Elkészítés:
A túrót, a tojást, a búzadarát, a csipet sót összekeverjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kigombócozzuk, és lassú forrásban levő vízben 10 percig főzzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Az öntettel és áfonya lekvárral tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Anna78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos madártej öntettel » Tejfölös paprikás krumpli » Tejfölös-szilvás lepény » Túrógombóc sajtmártással
» Fahéjas perecek » Fahéjas püspökkenyér » Pehely könnyű túrógombóc » Túrógombóc egyszerűbben
» Tejfölös túró » Tejfölös sült paprika » Tejfölös-kapros saláta » Tejfölös ôszibarackleves
» tejfölös kocka » Gyors és laza túrógomboc. » Szarvasszelet tejfölösen » Tejfölös sajtos tortilla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.