| Ünnepi habos bajorkrémtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kerek ,vékonyabb piskóta: 3 tojás 6 dkg liszt 9 dkg porcukor késhegynyi sütőpor Krém: 8 dkg mazsola 10 dkg cukrozott narancshéj 1 dl rum 15 g zselatin 3 tojássárgája 20 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 1 cs. vaníliacukor 3 dl tej 4 dl tejszín keményre vert habja Tetejére: 4 dl tejszín kemény habja 2 cs. vaníliáscukor 2 cs. habfixáló 16 db mazsola Elkészítés: Pikóta: a tojás fehérjéit felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sárgáit, és a sütőporos, szitált lisztet.Kisütjük tortapapíron. Krém: A rumba áztatjuk a mazsolát, és a felaprózott narancshéjat. Zselatint kevés vízben elkeverjük,lassú tűzön feloldjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal. Hozzáadjuk a vaníliával felforralt tejet, s lassú tűzön besűrítjük.(vagy gőz felett) Lehúzzuk a tűzről ,belekeverjük a feloldott zselatint,kihűtjük. A tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön. Belekeverjük a mazsolát, és a narancshéj darabkákat. A kapcsos tortaformát körbebéleljük alufóliával (vagy sütőpapírral), beleteszzük a piskótát. Belesímítjuk a krémet, 12 órán át dermesztjük. Tetejére a vaníliás cukorral felvert, s habfixálóval megerősített tejszínhabot csillagcsőrös nyomózsákkal visszük fel, szépen dekorálva. Körbe rózsákat nyomunk rá, mindegyikbe egy szem mazsolát illesztünk. Közepébe kis levélke citromfüvet teszünk, s narancshéjjal is díszítjük. Tanácsok: Nagyon finom, könnyű, mutatós sütemény, vendégvárásra kiváló. Egyszerű megcsinálni. Használhatjuk a "Hulala" nevű növényi habot is, jól tartja az állagát, s könnyű vele dolgozni-ebbe nem kell a habfixáló,sem a zselatin. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |