Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
hozzávalók 2 főre

200 ml főzőtejszín
0,5 tasak vaníliás pudingpor
5 dl víz
1 kávéskanál fahéj
1,5 ek nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 közepes db alma
7 közepes db szilva

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel, a nádcukorral, a fahéjjal, és felforraljuk.
A tejszínt, a fél csomag vaníliapudingot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd forráskor a leveshez adjuk. (Ízlés szerint adható még hozzá cukor, vagy akár édesítővel is készíthető.)
Miután elkészült, lehűtjük, néha kevergessük meg. Majd ha teljesen lehűlt, tálalhatjuk is. Díszítésnek félbevágott szilvát rakjunk rá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg szilvakrémleves » Szilvakrémleves habbal » Csirkejava leves » Strassbourgi zöldségleves
» Mazsolás vanílialeves » Gyümölcs leves » Gombaleves Tamás módra » Borjúhúsos-bableves
» Sajtos zöldségleves » Tarhonya leves » Hűsítő szilvaleves » Zellerleves
» Aszalt szilvás puffancsok » Fehérboros póréhagymaleves » Fokhagymás halfilé » Sörös zöldséggulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.