Tutireceptek.hu fejléc

Velencei tésztafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 főre)

20 dkg liszt
csipet só
1 narancs reszelt héja
4 dkg kristálycukor
2 tojás
napraforgó olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
baracklekvár vagy vaníliakrém a tálaláshoz

Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet.

Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.)

Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.

Tanácsok:
(A recept eredete: izemlekek.blogspot.hu)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Velencei lasagne » Velencei kacsamáj » Tésztafánk » Zabpelyhes-csokis keksz
» Almás szelet » Csokitorta sütés nélkül » Meggyes zabkása » Nutellás rétes rudacskák
» Kokárda » Nugát szelet » Rizspuding csokoládéval » Fincsi répatorta
» Citromos-narancsos szelet » Csókis banán rolád » Banankenyer Maris modra » Fekete-erdő torta IV.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.