Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1kg darált hús(pulyka, vagy disznó)
4-5 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
1-2 db zöldpaprika
1-2 db krumpli
1 zacskó mirelit spenótpüré
2 dl tejszín

bors
sajt

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd beleteszem a darált húst, átkavarom és lefedve párolom.Közben wokban a nagyobb darabokra összevágott zöldségeket is megpárolom.Amikor a zöldségek már nagyjából megpuhultak, a húshoz adom őket, lefedve még 5-10 percig összefőzöm az ízeket.Közben a spenótpürét az összezúzott fokhagymával felforrósítom, hozzáadom a tejszínt.Ha elkészült a husis zöldség és a spenót, egy tűzálló tálban összekeverem őket, sózom-borsozom, megszórom a tetejét sajttal és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tanácsok:
Nagyon egyszerű, gyors és "telezöldséges" egytálétel, babakajának is ideális, persze bors nélkül. :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: zuppa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott csirke » Tejszínes csirke és tojás » Rakott zöldség olasz módra » Tejszínes gombás teszta
» Bolognais rakott tészta » Rakott karfiol diétásan » Csirkés-zöldséges rizotto » Tejszínes narancstorta
» Sajtos-sonkás rakott kifli » Rakott karaj katamamamódra » Tejszínes chilis garnéla » Szegényes rakott karfiol
» Balkáni rakott hús » Tejszínes csokoládé torta » Rakott puliszka » Rakott diós metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.