Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

10 perces ananászleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db ananász (konzerv is jó, ha más nincs)
1 cs. vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg
kb 1,5 dl főző tejszín
1 cs. vaníliás cukor
tej, ha túl sűrű lenne

Elkészítés:
Az ananászt megpucolom, darabolom, (ha konzerv, akkor lével együtt mehet az edénybe)kevés vizet rakok az edénybe és a kockára vágott ananászt beleteszem, fűszerezem. Kb. 5 percet főzöm, (nem kell agyonfőzni!)majd a tejszínbe belerakom a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk.

Tanácsok:
Mivel liszt nincs benne, lisztérzékenyek is fogyaszthatják és édesítővel készítve cukorbetegeknek is kitűnő leves.

Képeket az "Így főzök én..." c. naplómban megnézhetitek.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tízperces kuglóf » 3 perces egyszerű sütemény » 30 perces kifli » 3 perces süti
» 10 perces kókuszkocka » 30 perces kókuszos álom » 20 perces süti » Tizperces süti
» 5 perces túrós » 10 perces rétes » 7 perces süti 2. » 5 perces lekvár
» 5 perces süti » Tízperces bögrés pillefánk » 10 perces fánk » 8 perces citromos pite


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.