Tutireceptek.hu fejléc

10 perces ananászleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db ananász (konzerv is jó, ha más nincs)
1 cs. vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg
kb 1,5 dl főző tejszín
1 cs. vaníliás cukor
tej, ha túl sűrű lenne

Elkészítés:
Az ananászt megpucolom, darabolom, (ha konzerv, akkor lével együtt mehet az edénybe)kevés vizet rakok az edénybe és a kockára vágott ananászt beleteszem, fűszerezem. Kb. 5 percet főzöm, (nem kell agyonfőzni!)majd a tejszínbe belerakom a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk.

Tanácsok:
Mivel liszt nincs benne, lisztérzékenyek is fogyaszthatják és édesítővel készítve cukorbetegeknek is kitűnő leves.

Képeket az "Így főzök én..." c. naplómban megnézhetitek.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 10 perces zöldségsaláta » 5 perces fánk* » 7 perces süti » 30 perces csirkepörkölt.
» Ötperces pogácsa » Tízperces kuglóf » 3 perces finomság! » Tízperces bögrés pillefánk
» 3 perces mikrós süti » 30 perces sült lazac » Kínai tészta 10 perces » 3 perces süti
» 5 perces csokis bögre süti » 5 perces túrótorta » 10 perces fánk » 30 perces rozskenyér


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.