Tutireceptek.hu fejléc

10 perces ananászleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db ananász (konzerv is jó, ha más nincs)
1 cs. vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg
kb 1,5 dl főző tejszín
1 cs. vaníliás cukor
tej, ha túl sűrű lenne

Elkészítés:
Az ananászt megpucolom, darabolom, (ha konzerv, akkor lével együtt mehet az edénybe)kevés vizet rakok az edénybe és a kockára vágott ananászt beleteszem, fűszerezem. Kb. 5 percet főzöm, (nem kell agyonfőzni!)majd a tejszínbe belerakom a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk.

Tanácsok:
Mivel liszt nincs benne, lisztérzékenyek is fogyaszthatják és édesítővel készítve cukorbetegeknek is kitűnő leves.

Képeket az "Így főzök én..." c. naplómban megnézhetitek.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tizperces süti » 10 perces kuglóf » Kínai tészta 10 perces » 10 perces- joghurtos fánk
» Tízperces kuglóf » 5 perces csokis bögre süti » 10 perces fánk » 3 perces mikrós süti
» 3 perces süti » Tízperces bögrés pillefánk » 5 perces túrótorta » 10 perces fánk 1.
» Almás-mákos "kétperces" » 20 perces süti » 30 perces rozskenyér » 5 perces túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.