Tutireceptek.hu fejléc

30 perces rozskenyér recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
20 dkg rozsliszt,
15 dkg finomliszt,
2 evőkanál natúr tökmag, durvára törve,
1 csapott teáskanál cukor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál só,
1 nagy csipet őrölt kömény,
ízlés szerint frissen őrölt bors,
5 dkg vaj, folyósra olvasztva és langyosra hűtve,
3 dl natúr joghurt.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk, kilisztezünk egy 11x20 cm nagyságú, kb. 6 cm mély, négyzetes püspökkenyérformát.
Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a durvára tört tökmagot, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt, aztán ha szeretjük, adunk hozzá kevés frissen őrölt borsot is. Egy mérőkancsóban kézi habverővel összevegyítjük az olvadt vajat és a joghurtot, majd a keveréket átöntjük a lisztes tálba, és a tésztát fakanállal összedolgozzuk. Nem kell túl alaposnak lenni!
A tésztából kézzel bucit formázunk, beletesszük a püspökkenyérformába és 30 perc alatt kenyeret sütünk belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 5 perces túrós » 10 perces- joghurtos fánk » 5 perces mikrós süti! » 10 perces rétes
» 10 perces ananászleves » 3 perces mikrós süti » Öt perces fánk » Tizperces süti
» Savanyú rozskenyér » Rozskenyér » 5 perces süti » 4 perces kekszes álom
» 10 perces kuglóf » Teljes kiőrlésű rozskenyér » Tízperces bögrés pillefánk » 20 perces süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.