Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai tészta 10 perces recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
200 g üveg- vagy rizstészta (esetleg spagetti)
3 szál újhagyma
8 ek szójaszósz
2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi Erős Pista)
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb fokhagymagerezd
1 tk szezámolaj (kihagyható)
2 ek méz
fél ek keményítő

Elkészítés:
Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz.
Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát.
Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk. 2-3 percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, és addig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd.
Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)
Az újhagyma másik felével megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: air


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos krumplistészta » Tonhalszószos tészta » Krémsajtos tésztaöntet » Töltött kagylótészta
» Mediterrán tészta » Bodza palacsintatésztában » Mézes tészta karácsonyra » 5 perces fánk*
» A legjobb palacsintatészta » Sörtésztában sült karfiol » Almás-mákos rakott tészta » Tésztasaláta csirkemellel
» Húsos kínai kel-leves » Chilis-édesköményes tészta » Finom tészta » Kínai töltött kacsa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.